Toen ik de opleiding familieopstellingen/systemisch werken deed was er meteen een diepe herkenning en verbinding met het energetisch veld wat ons allemaal verbind. Dit is een bijzonder mooie manier om helderheid te krijgen hoe we onze patronen, normen en waarden naar ons zelf en naar elkaar hebben opgebouwd.
Door een patroon, zoals je niet gezien voelen of niet in je volle kracht te durven gaan staan, in te zetten door middel van een vraag, ga je je familie van herkomst, middels poppetjes, matjes of representanten, opstellen in het veld. Het veld is waar alles zich in of erbuiten afspeelt. Door de poppetjes,matjes of representanten neer te zetten binnen in het veld of net er buiten, representeren ze de familieleden en jezelf, en zo worden onze onbewuste patronen vanzelf zichtbaar en kun je inzichten krijgen welke je voor waar hebt aangenomen, maar die mogelijk ontstaan zijn door een loyaal gevoel naar je ouders, broer of zus. Onbewuste patronen die jouw leven behoorlijk kunnen beïnvloedden. Door die patronen en trauma’s liefdevol aan te gaan kijken, kunnen ze worden losgelaten en kun je vanuit vrijheid je nieuwe pad gaan bewandelen.

Ook kunnen thema’s opgesteld worden, zoals werk, relatie, verlangen.
Een opstelling geeft je een andere kijk op je dagelijks functioneren en dilemma’s, een sleutel om met nieuwe inzichten en vanuit je hart de verandering in te gaan.

Wat de opstellingen voor mij zo bijzonder maken is dat ik toegang heb tot een energetisch totaalbeeld, hierdoor maak ik contact met jouw /en het totaal energieveld, waaronder ook overledenen die hun plek hierin in kunnen nemen. Zo kan ik verheldering en mooie aanvullingen geven op de opstelling en jouw plek in het geheel.
Drie weken na de opstelling neem ik graag nog contact met je op om samen te kijken naar wat het voor je gedaan heeft en waar je nog aanvulling of ondersteuning nodig hebt.